Over

Wat is voedingsgeneeskunde?

Voedingsgeneeskunde houdt zich bezig met de invloed van voeding op gezondheid en ziekte. Het is een complementaire geneeskunde, die voeding in al haar vormen bestudeert en inzicht geeft in de preventie, behandeling en ondersteuning van veel gezondheidsklachten en chronische aandoeningen.

Wat is orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie volgens de kPNI (klinische Psycho-Neuro-Immunologie) is een wetenschappelijke geneeskunde, die de rol van onze alledaagse voeding onderzoekt en verklaart bij de wisselwerking tussen de psyche, het zenuwstelsel, de hormonen en het immuunsysteem.

Het heeft als doel de gezondheid van de mens op peil te houden of te herstellen en ziekteprocessen te behandelen met voeding en voedingssupplementen. Denk bij supplementen aan (samenstellingen van) micronutriënten die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken, zoals vitamines, mineralen, eiwitten, vetzuren en aminozuren, maar ook minder bekende groepen van stoffen, zoals bijvoorbeeld metabolische co-factoren en ​bioflavonoïden​.

In de orthomoleculaire behandelwijze staat het streven voorop om met de dagelijkse voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen.

Het is in die zin complementair aan reguliere diëtetiek. Daar waar de diëtist zich richt op het voorkomen of verbeteren van een slechte voedingstoestand van patiënten, richt ik mij als orthomoleculair therapeut ook op preventie, herstel of verlichting van chronische ziekteprocessen.

Over Freek 

Als orthomoleculair therapeut help ik je grip te krijgen op je gezondheid.

Ik geef je inzicht in de voedingswetenschappelijke achtergrond van je gezondheidsklachten, zodat we de oorzaak kunnen aanpakken met een op jouw persoon afgestemd voedingsadvies en aanvullende, veilig-gedoseerde supplementen.

Mijn behandelwijze stelt niet alleen je gezondheidsklacht centraal, maar ook jou als mens. Ik stem advies daarom het liefst ook af op je leefstijl, je leefomstandigheden en je (medische) verleden. Zo kunnen we samen je lichaam nog beter helpen om zichzelf te herstellen.

Wanneer je al onder reguliere behandeling staat en medicijnen gebruikt, dan kan mijn voedingsadvies de effectiviteit van die behandelingen vaak positief beïnvloeden. Ook kunnen we de kans op nadelige en vervelende bijwerkingen kleiner maken, of anders proberen te verlichten.

Samen zetten we je op het juiste spoor van je gezondheid.