Werkwijze

In de praktijk verloopt een voedingsadvies en eventuele behandeling als volgt:

  • Afspraak maken

We plannen een afspraak in na een korte telefonische kennismaking, of in overleg met je huisarts of specialist. Een orthomoleculair therapeut is vrij toegankelijk, dus je kunt ook zonder verwijzing terecht.

Tijdens dit verkennend mini-consult bespreken we samen wat ik voor je kan betekenen.

  • Intake

De zogenaamde ‘intake’ is een uitgebreid vraaggesprek, gebaseerd op je antwoorden op een vooraf ingevulde vragenlijst.

Dit eerste consult bedraagt circa 90 minuten, afhankelijk van je klachten, je hulpvraag en relevante wetenswaardigheden van je (medische) voorgeschiedenis, levenswandel en je leefstijl.

Eventueel laten we aanvullend bloedonderzoek doen, ter controle van een voedingstekort, een hypothese of voor een actueel beeld van een gestelde diagnose.

Op basis van dit vraaggesprek (en de resultaten van een eventueel bloedonderzoek) stel ik een persoonlijk voedingsadvies op, met waar nodig een behandelplan. Dit bespreken we samen uitgebreid in een tweede gesprek.

  • Voedingsadvies

In dit tweede consult bespreken we het voedingsadvies en een eventueel behandelplan.

Tijdens mijn uitgebreide toelichting is er ook ruimte voor je vragen en opmerkingen. Deze verdieping geeft je nog meer inzicht en grip op je gezondheid en motiveert je extra tot inspanning of verandering, waar nodig.

Dit consult bedraagt circa 60 tot 90 minuten, afhankelijk van je klachten en vragen.

  • Vervolgconsult

Tijdens een eventueel vervolgconsult of controle bespreken we de voortgang en maken we eventuele aanpassingen in het voedingsadvies en/of het behandelplan.

Een vervolgconsult of controle vindt om de 4 tot 6 weken plaats en bedraagt circa 30 tot 60 minuten. Soms kunnen ze korter duren en ook telefonisch worden gehouden.

  • Klankbord

Wanneer je tussen consulten door vragen hebt, kun je me bellen en mailen. Ik geef je dan direct of zo spoedig mogelijk antwoord, tips of de nodige ‘pep talk’.

De totale duur van de behandeling is afhankelijk van je klachten en je eigen wensen, inzet en motivatie.

Tarieven

De kosten van een voedingsadvies zijn afhankelijk van de complexiteit van je klachten, wensen en hulpvraag.

Intake 90 minuten 90 euro
Voedingsadvies
60 euro
Bespreking 60 minuten
90 minuten
60 euro
90 euro
Vervolgconsult
30 minuten
45 minuten
60 minuten
30 euro
45 euro
60 euro
Klankbord 5 minuten
15 minuten
30 minuten
gratis
15 euro
30 euro

Mijn consulten worden vooralsnog (2020) niet vergoed door de zorgverzekeraars, ook niet wanneer je aanvullend bent verzekerd. De tarieven zijn BTW-vrij.